søndag 11. juli 2010

Nesodden triathlon og Finnskogen duathlon

Uka etter NM langdistanse var det duket for nesodden triathlon. Dette var et triathlon av typen olympisk distanse som består av 1500m svømming, 40km sykkel og 10km løp. Etter å ha fått en skikkelig opptur i NM med en 15.-plass var målsetningen å lukte på en topp 10-plassering da mange av de beste var på tri-idol på geilo. Starten gikk klokken 11 i urolig sjø, og jeg fikk føle det på kroppen at jeg mangler rutine når det kommer til å svømme med mye bølger. Etter 22 minutter var jeg oppe av vannet som nummer 5. T1 gikk relativt greit og jeg var ute av skiftesonen på en merida warp temposykkel som nr. 3. Etter 2-300 m hadde jeg kjørt meg opp til andre-plass, men lederen så jeg ikke noe til. Etter ca. 15 km fikk jeg endelig kontakt med førstemann, og i en lang bakke rykket jeg forbi. På resten av sykkeletappen hadde jeg kun fokus på å øke luken ned til forfølgerene slik at jeg hadde mulighet til å holde unna på løpingen. Etter T2 fikk jeg sekundering fra løypevaktene som sa at jeg hadde ca. halvannet minutt ned til nestemann. Løping er allikevel ikke min sterke side, og ut på andre av totalt fire løperunder fikk jeg vite at luken hadde skrumpet inn til omlag 40 sek. På de to siste rundene økte jeg tempoet så mye jeg klarte og inn i mål hadde luken økt igjen til over tre minutter og tretti sekunder! Dagen sett under ett ble en stor opptur med tanke på at dette var min første seier i et triathlon! løpingen overrasket meg også da jeg nesten alltid får juling her. Uansett en utrolig artig opplevelse!


I går gikk turen til et mindre duathlon i Grue finnskog. Her besto løpet av 40 km MTB og 6km terrengløp. Syklingen ble en artig opplevelse med mye rykk og napp i starten før jeg og en annen fra solør sykkelklubb dro fra resten av feltet i den første lange stigningen. Etter å ha prøvd å rykke fra ved flere anledninger kom det til slutt en nye stigning der jeg satset alt og dro ifra. Inn til skifte hadde jeg så stor luke at jeg kunne ta løpingen i mitt eget tempo. Dette var en utrolig artig konkurranse og ikke minst en meget god treningsøkt!

2 kommentarer:

 1. Imponert over syklinga di på Nesodden Kristian. Det var heftig! Så du forsvant ut av T1 idet jeg kom opp av vannet, og det var det siste jeg så til deg på et par timer.
  Lykke til videre utover i sesongen.
  Hva er planene fremover?

  Hilsen han som kom et par plasser bak!
  www.teamhz.blogspot.com

  SvarSlett
 2. Takk for det! Kommer til å delta på oslo-triathlon, NM normal og birken før sesongen er slutt;) enn med deg?

  SvarSlett