tirsdag 5. april 2011

Frem med sykkelen?


Jeg skal ærlig innrømme at det ikke fristet særlig å dra frem sykkelen i dag med tanke på været og den følgende vasken av både meg og sykkel, men etter en kjapp titt på værmeldingen ser det ut til at det skal være mulig å trille litt fra og med i morgen! Yr.no kan nemlig melde om temperaturer opp mot 14 grader i hovedstaden og intet mindre enn strålende solskinn! Spørsmålet er da: er sykkelen og utstyret klart?? Ta jobben med å gjøre utstyret skikkelig i stand før du raser ut på grus-dekkede fortau i vårsola! En liten vask med svamp, børste og zalovann er en god start. Etter det kan det være lurt å se over bremseklossene, og dekkene. Er klossene fortsatt ikke nedslitt og dekkene uten sprekker er det bare å olje kjedet og hive seg ut på veien!

Selv om gradestokken stort sett holder seg over nullpunktet er det fortsatt kjølig i skyggen, og bare bein og armer er fortsatt noen dager unna. Bekledningen kan være forskjellen mellom en god tur og en lang ferd med stivfrosne fingre og tær. Skal du komme like lykkelig tilbake fra turen som da du dro ut kan følgende tips være greie å huske på:

  • Buff i halsen og under hjelmen. Varmer godt og er lett å pakke på baklomma hvis sola skulle bli plagsomt varm.
  • Lange bein. Dette er bein som du kan bruke sammen med sykkelbuksen. Et alternativ er å bruke tights under sykkelbuksen. Fordelen med løse bein er at de ofte er tykkere enn de fleste tights og mange av dem har fleece eller lignende på innsiden.
  • Skotrekk. Her finnes det mange former og varianter! En god allround er skotrekk av typen neopren. Disse er vanntette samtidig som de varmer og er vindtette. Det finnes også forede og uforede varianter som er vind og vanntette.
  • Vindtett jakke. Det finnes et hav av ulike stoff og fasonger, men at den er vannavstøtende og vindtett kan gjøre turen adskillig mer komfortabel! Det kan ofte være like greit å kjøpe en billig overtrekksjakke. Disse er tynne og kan brukes utenpå en skijakke eller lignende!
  • Heldekkende hanker. Hanskene med korte fingre kan med hell få ligge et par uker til skuffen. Skihansker eller hansker med windstopper er helt suverene.
  • Skjerm til sykkelen?? Sparer deg for MYE klesvask! Bruker jeg det selv? det er en annen sak;)


Her er motivasjonen!
http://www.yr.no/sted/Norge/Oslo/Oslo/Oslo/langtidsvarsel.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar